search

Top-ads

RESULT AFTER SECOND TIME YELLOW LIGHT LASER TREATMENT DR.KO

By | 6 comments
RESULT AFTER SECOND TIME YELLOW LIGHT LASER TREATMENT DR.KO | Assalamualaikum beautiful ladies and girls, hari ni liz nak update gambar before liz pergi ke Ko Skin Specialist dan seterusnya progress setiap treatment yang liz dah lalui sehingga ke hari ini. Malu nak share gambar hodoh ~



Hodoh nya my skin ~ in 2013

Tahu tak macam mana rasa hilangnya keyakinan diri bila kau tengok dekat cermin kulit kau macam tu? Jerawat aktif yang tidak terkawal dan liz tak tahu dah macam mana nak buat dan tak tahu nak pakai apa. Masa ni baru kenal pula dengan Alan. Aigooo malunya weh kulit macam ni tapi syukur lah dia terima aku seadanyaa pulak hai. Dulu masa dekat uni ada sorang ex liz tu sibuk lah kutuk-kutuk cakap tak jaga kulit ke? Ada cuci muka tak? Guna pencuci muka apa? OMG ingat liz ni pemalas sangat ke sampai tak mau cuci muka. Siapa tak nak kulit suci murni hoi. 



Masih tak pulih tapi banyak bahagian dah clear. Terutamanya bahagian dagu. Liz buat Yellow Light dua kali sebab parut hitam terlalu banyak sedangkan tak picit pun. Scary kan?



Lepas dah buat Yellow Light ada kesan lagi jerawat macam mengecut. Dekat pipi liz ada 2 jerawat yang degil, macam ada dekat dalam kulit yang tak nak keluar! Mencik tau. Tak pe lah sabar je lagi, alan bawa pergi Ko Skin Care setiap bulan sekali. Kopak lah juga duit ~

My skin condition now.

Lepas tu makin pulih walaupun parut tu masih ada, lepas tu kadang-kadang ada jerawat sebiji dua biji. Sekurangnya rasa happy dan lega sebab kulit tak sekritikal macam tahun 2013. Syukur dengan apa yang ada sekarang, sekurangnya bila letak make up sikit dah boleh cover up kejelikkan kulit liz yang tak flawless tersebut. 

Liz dah stop makan vitamin sebab liz tengok kulit liz dry sangat-sangat. Dan liz amalkan minum air banyak-banyak. Susah tau nak minum air 3 liter sehari. Rasa kembung perut ni kalau nak tidur rasa air bergoyang-goyang dalam perut. Lepas tu paling malas sekali kalau minum air ni, tengah malam pukul 1 pukul 3 pukul 4 pukul 5 mesti nak bangun. Uarghhh mencik ~

Mission nya masih tak kesampaian, Dream to have clease skin before get married. Semoga tahun 2016 boleh pulihkan nya dengan lebih baik. Kalau korang banyak duit, boleh buat Yellow Light tu kerap sikit. Macam liz mampu buat 2 kali je. Sob-sob ~  

Any question atau nasihat korang untuk liz boleh lah share-share dekat komen bawah ni. Korang juga boleh lawat ke FB Dr. Ko 

Atau Website mereka di http:  www.koskinspecialist.com

Terima kasih love ~

Newer Post Older Post Home

6 comments:

  1. terima kasih atas entri blog yang berguna. Masalah saya sama macam Liz, jenis jerawat tak picit pun tinggalkan kesan pigmentasi, mmg stress tgokkan. Dan nampak obviouslah perubahan kat kulit Liz daripada 3 gambar tu. Tahniah. Saya masih terfikir-fikir nak buat ke tak laser ni atau try microdermabrasion silkpeel. Tapi saya ada beberapa soalanlah untuk Liz harap Liz sudi bantu. Treatment Dual Yellow Laser ni, boleh buat sekerap mana? Kemudian, adakah downtime dia lama (macam lepas laser muke berbelang2 merah ke apa). Apa perubahan lain selain scars ek, macam tekstur kulit lebih elok ke, pori mengecil ke, wajah lebih brighten ke? Saya paling takut sbb org selalu kata laser ni menipis kulit. Saya tak percaya sagtlah, tapi menurut Liz bagaimana agaknya perubahan keseluruhan kulit Liz, bukan setakat scars sahaja. Thank you, sbb sudi baca komen saya.

    aini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hi dear. oh actually yellow light more to lighten up your skin and make your skin look even better. if your skin ada pimples lagi kan, better clean kan ja dulu. buat extraction bila da bersih dan boleh di kawal boleh cuba laser. Oh to me laser ni tiada la efect apa sangat, setiap teknologi yang dibuat tu da di uji sebaik nya. Biasanya lepas laser result beza2 ikut kulit, surely akan experienced redness. Jadi kene bnyk mnm air juga. Makanan pun kena jaga. dan buat mahal2 tak jaga nanti rugi pula

      Delete
  2. thank you, sbb sudi jawab soalan saya. TQ

    ReplyDelete
  3. hi liz :) how much u buat lazer treatment & extraction ye?

    ReplyDelete
  4. hi liz :) how much u buat laser treatment & extraction ye?

    ReplyDelete

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK