search

Top-ads

ABOUT ME

MAKE UP

The Latest

REVIEW: CERAH BERSERI HANYA DALAM 1 HARI NURISH ORGANIQ | Assalamualaikum uit korang. Sibuk nak raya dah ke?

Elok sangat la tu kalau siapa yang tengah mencari produk kulit cerah-mencerah tu datang sini. Meh baca info terkini yang liz nak kongsikan dekat korang semua. 


Liz pun sebenarnya First Time ni dengar pasal jenama ni, bila tahu pasal produk ni ialah kategori organic memang liz terus grab je la untuk review. Katanya produk ni boleh cerah berseri dalam 1 hari you alls. Nak tahu betul ke tak korang kena lah cuba sendiri. 

4x Aksi Cerah:
(Diperkaya dengan 100% ekstrak tumbuhan semula jadi)

1. Kemboja = Akti-Oksida semula jadi untuk mencerah dan mengekalkan kelembapan dan penghidratan kulit. 

2. Bunga Raya = AHA semula jadi untuk pengelupasan kulit dengan lembut dan menggalakkan pembaharuan dan pencerahan kulit.

3. Bilberi = Agen pencerahan organik untuk memudarkan pigmentasi.

4. Timun = Agen pengecilan pori dan pencerahan semula jadi untuk membantu menghaluskan kulit dan mengurangkan pembentukan pigmentasi agar kulit kelihatan cerah gebu sempurna. 


Esen Pencerah Muka 
- Dengan 500,000 ekstrak kemboja aktif dalam 1 botol 
- Menghalang pembentukkan bintik hitam & pigmentasi
- Mencerah & menyamaratakan tona kulit
- Menghidratkan & melembapkan kulit 
- Tekstur ringan & tidak melekit

Cara pakai : Sapu dengan lembut di seluruh kulit wajah dan leher, urut perlahan, urut dengan perlahan dalam gerakan memusing. (Siang dan Malam)


Krim Pencerah Siang SPF20
- Melindungi kulit daripada sinar UVA & UVB dengan SPF20
- Menghidratkan & mengekalkan kelembapan wajah
- Mencerahkan & menyamaratakan tona kulit
- Tekstur ringan dan tidak melekit 

Cara pakai : Sapu dengan lembut di seluruh kulit wajah dan leher, urut dengan perlahan dalam gerakan memusing. (Siang sahaja)

Siapa yang takda produk yang sesuai dengan kulit tu, kalau ada masalah macam ni. Nak cari produk dari bahan organik pula. Sila la cuba Nurish Organiq ni yek. Boleh beli dekat pasaraya terdekat anda. 

Selamat mencuba kepada semua. 


RESEPI CENDAWAN GORENG RANGUP | Assalamualaikum uit!


Dah tahu nak share apa dengan korang sebenarnya, so liz buatla entry yang konon ajek-ajek memasak di bulan Ramadhan yang akhir ni. Hari tu siap print menu untuk sebulan alih-alih menu yang takda dalam senarai juga dibuat nya. 

Cendawan goreng ni memang berselera makan kalau korang buat waktu sahur, tapi kami ni waktu berbuka kami bedal. Asyik-asyik ayam goreng kan boring, daging goreng pun boring, selalu sahur ni tak suka bergulai sangat, yang kering-kering ni selera la. Menu liz dengan husband selalu nya sahur kena ada sup sayur, yang lain lauk kuah manja-manja pun takpa dah. 

Ni paling senang buat bini-bini yang nak cepat siap dekat dapur hehe. Bancuh-bancuh goreng. 


3 Benda penting :

1. Cendawan
2. Tepung cap Bestari Rangup Asli/Pedas (ikut suka korang pilih)
3. Air 

Cara-cara nya :

Letak tepung ikut suka hati korang, sukat la sama balance dengan cendawan korang tu. Pastu letak air dalam tepung tu, godek-godek bancuh macam nak buat lempeng tu. Tak payah ngada nak membazir letak telur! Dalam ni dah siap cukup rasa garam, gula dan rasa.

Dah siap bancuh tu, nanti korang tuang je cendawan tu dalam tepung yang dah bancuh tu. 



Siap! Makan dengan sos. 

Dalam banyak-banyak tepung rangup yang dekat pasaran tu, liz punya tekak suka rempah dari jenama ni. Try la korang cuba, dia tak macam tepung yang lain tau. Dekat 99speedmart ada jual, dekat pasaraya pun banyak jual. 
WORDLESS WEDNESDAY "KOLEKSI BANTAL KAISON" | Assalamualaikum semua. Hari ni kita buat entry Wordless Wednesday la sebab nak kongsikan gambar koleksi bantal dekat Kaison. Hari tu pergi Kaison beli la 2 biji. Eah Comel-Comel pula bantalnya. 

Jom tengok.













Banyak giler kan. Pilih la yang mana korang suka.


I beli yang ni!
RAMADHAN BUFFET MURAH DI SHAH ALAM 2017 D'KAYANGAN GRILL & BARBEQUE STEAMBOATSalam Ramadhan 2017 semuanya, tengah mencari buffet murah dekat area Shah Alam ke tu you alls? Elok sangat la baca entry liz sekarang ni. 

Sebenarnya kan, ni kali pertama liz datang makan dekat sini. Sebelum ni banyak kali juga duk wasap kak ayue tanya pasal harga la, pasal makanan la, pasal servis la semua okay ke tidak. Ternyata bila dah datang sendiri cuba, uhmpppp memang terbaik la. Bukan sebab boleh makan sedap dan banyak je tapi sebab suasana dan kemudahan nya juga selesa. 

Lagi-lagi bila berbuka waktu magrib ni mesti la nak rehat solat kejap kan? Tak yah risau yek, surau dalam kedai ni je. Korang nak makan ulang-ulang sampai pukul 12 malam pun tak pa. 


Okay kan letak gambar ni sebagai mukadimah gambar. 
Thank you yek abg kid kasi gambar ni.



Nak Grill boleh, nak buat steamboat pun boleh. 
Sesuai dengan nama diberi D'Kayangan Grill & Barbeque Steamboat.
Perapan daging dengan ayam dekat sini pun unik sebab dibuat sendiri oleh Chef bukan nya perapan yang dekat pasaraya tu yek korang.



Ramadhan menu yang utama setiap tahun tak sah kalau takda kambing panggang. Nyum-nyum! Disebabkan ramai sangat yang suka kambing panggang ni, sampaikan liz tak sempat nak ambil gambar kambing, baru duduk kat meja minum air time berbuka, masak-masak sikit kat meja, pergi tengok kambing dah tinggal tulang. Mujur kak ayue dah siap-siap ambil letak kat meja tau.

Dekat D'kayangan ni ada konsep gerai-gerai, contohnya ada gerai roti john, gerai roti jala, ada Cha Kueh Teow dan ayam berempah. Tapi ramai sangat orang beratur waktu ni, tenggelam mak buyung dibelakang terkapai-kapai.


Ni ialah antara menu utama yang dah siap masak, kut-kutlah korang tak sempat nak tunggu steamboat dan grill korang siap masak. Hamikkla dulu nasi kambing ke nasi putih dengan lauk-lauk dah siap masak dekat sini.


Kailan ikan masin.


Daging masak merah.


Ikan dori dengan air asam. 
Kecur liurr weh!


Nasi beriyani daging.


Berjenis mee ada, nak telur ayam ada, telur puyuh pun ada.
 Dekat hujung-hujung tu sayur-sayur pun banyak.


Aneka jenis sos yang dibuat sendiri oleh Chef Shanizam.


Part favorite untuk ibu-ibu mengandung.
 Ulang la banyak kali pun, memang puas sangat makan. 
Kek dan kuih-muih pun ada banyak sampai tak termakan punya la korang. D'Jamin KENYANG!


Banyak nya dessert! 
Terliur sangat tengok kek ni masa belum berbuka, bila dah berbuka hahahaha ~ tak muat nak sumbat dah!


Aneka jenis air, liz suka sirap bandung sini sebabnya KAWKAW


Ais krim pun banyak jenis. 
Nak ABC pun ada, takyah tanya memang ada kat sini.
 Gambar je takda pasalnya dah buloq sangat tak sempat nak amik gambar tunjuk kat korang.


Meja siapa lah nih hoiiii???
Takda ruang langsung dah untuk makan, kat mana nak makan ni. 
Hah sudah! Lagi 1 nak bagitahu, sini ada 2 jenis sup, iaitu sup ayam atau tomyam. 


Anak kita nak makan kak kan?
 Bukan kita sorang kan kan kan.
Ni yang korang nampak lah, time dah masak, phone dah simpan, pinggan dah bertingkat tu huhu ~ eah sape punya punya meja tu. Suggested place untuk korang yang nak datang makan ramai-ramai berbuka dengan keluarga, kawan-kawan sesuai sangat sini. 

Makan banyak, bayar 1 kali sahaja termasuk air termasuk la segala benda yang korang nak makan sini. 

Gambar pun dah banyak, cerita pun dah banyak kan. Mehlah kita buat kesimpulan untuk info Restaurant D'Kayangan ni pula. Info nya seperti dibawah you alls:

- Lebih 200 makanan setiap hari dihidangkan
- Kambing golek setiap hari
- Konsep 2 dalam 1 iaitu grill dan steamboat
- Pelbagai rempah ratus dalam menu
- Pelbagai hidangan laut
- Ruang parkir lebih 300 
- Ruang duduk yang luas dan selesa 
- Surau disediakan

Waktu operasi:
Isnin - Ahad: 5pm - 12 am
Harga Bulan Ramadhan:
Dewasa: RM44.90
Kanak-kanak: RM22.90 

Lokasi:
Sri Acappella Service Apartment
No.1 Jalan Lompat Tinggi 13/33,
Seksyen 13 Shah Alam, 
40100 Selangor Darul Ehsan.

Talian untuk dihubungi:

1. 012-297 1091
2. 017-627 4015
3. 03-5523 4979 

#helohelo 
#steamboatmurah







KEDAI BELAJAR MENGAIT FREE EMPRIRE SUBANG PARADE | Assalamualaikum semua dan selamat menjalani ibadah berpuasa. Hari ni ialah puasa yang pertama hari ni liz bersama baby. Sambil mengisi masa lapang menunggu berbuka yang jauh lambat lagi ni, meh la liz kongsi dekat semua pasal tempat belajar mengait yang FREE ni.

Ya lah korang, FREE je tak yah bayar cuma syaratnya korang kene beli barang dekat kedai ni dan korang terus boleh duduk dan mengait. Apa sahaja jenis kategori boleh belajar dekat sini. Nak jahit baju? Jahit stocking? Jahit topi? Jahit kasut? Haish macam-macamlah jenis korang boleh belajar dekat sini. 


Wan bergambar dekat depan Kedai Lily Handicraft.
Wan memang suka posing ni, suruh je mesti automatik senyum punya.

Alamatnya : 
F-27, First Floor, Subang Parade 5, Jalan SS16/1, Subang Jaya


Memang seronok la wan bila liz bawa dia ke sini. Faham-faham jela you alls, kalau kita bawa nenek or orang tua kita yang dah biasa dengan suasana kampung mesti bosan kalau di ajak duduk dekat kawasan bandar. Jadi liz pun gigih lah bertanya, google semua. Haa mujurla kak ayue share lokasi ni, mingu tu terus liz bawa wan dengan mak ke sini.


Yerrr Wan dah excited tengok stocking baby. Masa dia datang rumah hari tu, dia bawa benang, tapi jarum takda sebab semua dah habis terbakar masa incident rumah kami terbakar Nov lepas. Tapi jangan sedih-sedih, hidup kena teruskan. Merungut dia sebab dekat Lipis dah takda jual jarum dan alatan mengait, yela benda-benda macam ni semakin luput sebab kebanyakkan orang zaman kini (termasuklah liz) haha mana ada masa nak layan buat benda ni. Jadi kalau peniaga jual pun tak untung kalau kurang orang beli, jadi untungnya bila dekat bandar besar ni masih ada tempat-tempat yang menjual barangan mengait untuk peminat tegar macam wan ni ramai dekat sini. 

Orang kreatif ni tak tenang hidupnya kalau tak dapat buat apa yang dorang minat, jadi liz rasa ciri-ciri kekreatifan yang liz ada ni turun dari genetik wan. Setiap hari balik kerja, kisahnya liz membodek wan, pujuk-pujuk dia cakap ada kat kedai ni kedai tu. Supaya dia tak rasa bosan. Ada juga liz bawa dia ke DAISO, DAISO pun ada juga tapi tak banyak jarum. Tak berapa bestlah kiranya, tapi wan seronok jalan ke situ sebab ada banyak barang yang pelik-pelik. Itu je lah modalnya nak layan wan, kalau tidak kesian orang tua bosan tau.

Yang masih ada nenek ke tok ke, liz harap korang spend la masa sikit untuk dorang, dan apa yang kita mampu untuk bahagiakan dorang selagi masih ada ni. Nak kata liz ni cucu solehah sangat takdalah, kadang-kadang suka juga betengkak dengan wan ni ha. Just at-least be the best as you can be. 


Semua benda ada dekat sini, Jarum mengait, peralatan mengait, benang mengait, buku mengait. Eah macam-macam lah, liz nak sebut secara detail pun liz bukan reti dan kenal sangat barang-barang nya. Tapi memang wan dari depan pintu sampai ke dalam senyum. 

Ni wan tengah tengok orang-orang yang datang sini belajar mengait, boleh mula mengait dari pukul 11 pagi sampai 8 malam. Tempat ni bukan kelas, dia macam konsep free and easy gitu, beli lepas tu duduk jahit. Kalau tak reti, owner kedai ni akan ajar. Setiap hari macam tu. Korang boleh datang dan balik ikut suka sepanjang waktu tu. 


Dah keluar dari kedai pun wan happy lagi, excited nya tak habis. Liz belikan wan buku design mengait stocking sebab wan tak sabar sangat naik mengait stocking untuk bakal cicit dia ni. InsyAllah semoga segalanya diizinkan oleh Nya. Benand dekat sini mahal sikit dalam RM19 segulung sebab benang mengait dekat sini sangat berkualiti. Jenis yang tak berbulu punya. Liz beli 1 je haha warna maroon, sebab wan dah ada banyak benang yang jenama Milon tu dalam RM2 je segulung. Kualiti memang jauh beza, tapi takpalah tu je cucu dia mampu haha. 

Buku ni harganya dalam RM60 lebih macam tu, kalau orang tak da basic mengait liz rasa memang susah untuk korang nak mengait sebab buku mengait ni semua dalam bahasa jepun tau. Wan liz ni tak pe, dia memang pro dah. Haha tengok je dah reti, cuma nak buat design-design pelik-pelik tu kena la tengok buku. 

Jarum mengait dalam RM17 macam tu, tapi sorry la tak ambil pula gambar nya. Tapi jarum mengait liz cakap ni ialah yang guna 1 jarum, bukan yang 2 jarum tu. Kalau jarum 2 tu untuk jahit baju sejuk. Kalau jahit stocking guna yang jarum besi tu je. Dan jarum besi tu ada saiznya. Saiz 7, saiz 9 hah macam tu la cerita nya. Total barang untuk wan hari tu dalam RM100 lebih juga, sekarang ni dah masuk bulan puasa, mesti dia dekat kampung tengah mengait la tu. 

Selamat berpuasa semua. Saja share dekat korang pasal ni, manatau korang pun ada nenek yang perlu dihiburkan sebegini. Hehehe ~







DIY HELIUM BALLOON JIMAT DAN MURAH Assalamualaikum semua.
Excited sangat ni nak menaip entry pasal DIY hiasan Balloon untuk sambutan Bridal Shower Ika hari tu. Sebab balloon yang dibuat & dihias tu sangat cantik! Yang pasti boleh berjimat dan tak membazir.

Almaklumlah, helium balloon sangat mahal dan riwayat pun tak lama sebenarnya. Sebelum ni, liz pernah update pasal helium ballon yang beli untuk birthday kawan liz dekat sini. Tapi sebab kan, kami nak spend duit untuk banyak lagi benda lain jadi kita kenalah save dari membazir dekat helium balloon tu. Lagipun riwayat dia bukan lama mana pun you alls, tapi kalau korang ada banyak budget apa salahnya ye dak?

So sebenarnya yang kami buat ni bukanlah guna helium pun. Tiup guna mulut je, tapi sebab nak ala-ala berdiri tegak macam ada helium jadi kami gunalah kreativiti yang ada ni sampai balloon berdiri. Hehe ~


Barulah nampak macam ada party sikit kan? 
Bila ada balloon yang colorful ni.


Bahan-bahan terpakai semua nya.

1. Bunga (Guna bunga hantaran liz)
2. Bekas kaca (Guna bekas centerpieces majlis reception liz)
3. Gabus (Lebihan hantaran hari tu)
4. Ribbon (Recycle dari bakul hadiah)
5. Chopstick (Ambik kat dapur)
6. Balloon (Kedai DIY RM1.70 10pcs)


Senang kan? 
Tengok gambar je korang dah faham kan buat macam man?
Letak dulu gabus tu dalam bekas, potong la ikut size secukup rasa lepas tu cucuk dengan bunga-bunga kesukaan korang.

Lepas tu ikat la ribbon warna yang lawo-lawo dekat tiang chopstick tu, kemudian korang cucuk je dekat gabus tu. 


Siap! Tiup belloon kecik-kecik, jangan besar sangat tau sebab nanti tak comel. Lepas dah siap tiup semua balloon tu, korang gunakan tali / benang / selotip atau dawai atau apa sahaja yang korang rasa logik untuk melekat. Macam yang di atas ni, zaty guna benang.

Kemudian tambah hiasan ribbon putih dekat tengah-tengah baru nampak lawo berjuntai. 



Zaty tengah tekun tolong cucuk kan balloon sementara tunggu liz dan ika sampai. Nanti next post liz story macam mana kami plan untuk bridal shower si ika ni. Manatau kepada kawan-kawan yang nak buat SURPRISE BRIDAL SHOWER tu boleh la dapat idea ke nanti kan.

See you guys again in the next post. 




MENGHILANG & BEREHAT | Assalamualaikum semua! Can't believe! I stop blogging for almost 2 months ++ Lamanya been MIA kan, last post masa February hari tu. 

Semuanya datang tiba-tiba, liz dinaikkan pangkat ke position baru yang totally liz zero dalam bidang tu tapi Alhamdullilah liz dapat boss yang sangat baik tak pernah jemu beri tunjuk ajar. (Walaupun buat salah banyak kali) & tak sangka juga selepas 3 bulan dalam position baru tu ada 2 company lain tengah hunting untuk offer join company mereka. Untuk masa sekarang ni, liz tak rasa nak move ke company lain lagi. Baru nak bertatih .. biarlah perlahan-lahan lagi kat sini sini. (Ilmu belum cukup) 



Dalam masa yang sama juga, jeng jeng jeng jeng .. Our junior tengah membesar dalam perut kite. Ofcoz kami excited, tapi simpan sikit tak tunjuk sangat. Kalau tengok fizikal liz sekarang ni tak gaya pun tengah pregnant sebab perut tak nampak. Alahan liz sangat teruk, setiap malam muntah. Alahan dengan bau.  Kerja baru dan awal kehamilan, bila dua benda ni datang serentak, beban tu rasa dekat badan ni macam nak kerat-kerat. Kadang-kadang liz rasa malas sangat nak pergi kerja, liz tak suka bergambar, tak suka makeup, tak suka gosok baju dan yes kesian suami I kena gosok baju sendiri. I pergi kerja semua nya tak bergosok, T-Shirt dan skirt/seluar.  Tudung? Liz pakai shawl yang tak bergosok sampai la ofismate tegur, terrible giler ko hari ni tudung nampak sangat tak gosok. Uarghh liz yang anjet-anjet lawo kemas bergaya dekat ofis dah jauh beza, makcik cleaner pun lagi lawo dari penampilan ku. (Rasa nak berhenti kerja goyang kaki tengok tv kat rumah sambil pakai baju tidur je rasanya waktu tu)

Ya perasaan nak berhenti kerja tu sangat kuat! Kadang-kadang meronta-ronta, tapi my husband selalu bagi motivation, pagi-pagi buatkan breakfast, rumah semua dia kemaskan, tolong masakan yang simple-simple untuk kami. (Well, i tak boleh bau minyak you alls) Kalau dia menggoreng apa-apa, liz akan berkurung dalam bilik sambil termenung. Semua benda memang tunggang langgang you alls.

Sampai lah last 2 weeks, kami ambil mak dan nenek untuk temankan liz dekat rumah sepanjang Malan ke Dubai. Setiap hari balik kerja, mak siapkan makan malam, makan pagi, minum petang. Heaven nya, liz rasa liz macam zaman single dulu, mak lipatkan baju. Ya Allah, banyak nya yang mak buatkan untuk anak dia ni. 

Rambut gugur ketara giler, liz sebulan boleh tukar syampo sebanyak 5 kali. Dove, Pantene, Sunsilk, Safi, Clear. Sebab bau teruk sangat, ada je rasanya tak kena, sabun mandi pun sama. Memang tempoh awal trimester tu liz habiskan banyak duit liz pada benda yang tak berfaedah. I feel so bad! Should saving kut untuk baby sebenarnya.

Sekarang dah masuk second trimester, wow feel amaze giler. Sebab kuasa makan dah bertambah, HB dah naik ke 12 sekarang ni. Dah tak muntah teruk, takda rasa loya tak da rasa nak muntah. Tapi rasa mengantuk tu tetap juga setiap hari lepas makan tengah-hari. Sampaikan boss pun biarkan je liz tidur dekat meja. Bangun-bangun sakit tengkuk! Tu perkara biasa dan semua orang akan macam "eah-eah jangan kacau liz tidur". 

1st month awal perkahwinan je, I macam perfect giler. Buat sarapan, bangun kul 5 pagi, gosok baju suami. Eceh! Kemas rumah, melawo bagai. Masuk hujung bulan 2, habis semua hilang kemana. Suami pandai-pandailah sendiri urus diri. YA Allah kejam nya ku ini. Tapi memang liz tak daya langsung, bukan buat-buat tau. Masa early marriage husband memang tanya ready to have baby early awal ke tak. Ku sangkankan mudah preggy ni weh. Haha! Jadi masa ready to get married tu liz cuba amalkan makanan yang sihat. Eceh! Lepas kahwin, makanan yang tajam-tajam, macam durian ke, nenas ke semua tu tak makan. Dengan harapan melekat cepat hihi. Aktiviti lasak ke memang tak buat la, memang berharap semoga dapat jadi ibu cepat. Alhamdullilah Allah makbulkan. Semoga tabah amalkan perkara yang baik-baik, makan makanan yang sihat dan jaga kesihatan. (Admit, masa trimester hari tu benda yang tak sihat itulah yang banyak dimakannya) 

Tak mudah rupanya, besar rupanya pengorbanan ibu ni. Dah bakal menjadi ibu ni, baru rasa sendiri. Dulu suka lawan mulut dengan mak, sekarang baru rasa haaah betapa susahnya. Okay taubat, kite tak buat dah tau mak.   Doakan semoga kandungan liz sihat dan deliver baby ni dengan sihat. Amin3. 


MAJLIS PERKHAWINAN DI BANGLO MEWAH BERSAMA THE WEDDING HERITAGE | Assalamualaikum semua!

Cerita pasal kahwin-kahwin dah jadi macam satu fenomema yang berpanjangan pula dalam blog liz walaupun dah 2 bulan berkahwin. Baru lagi kan? Hehe! Jadi rugi sangat-sangat kalau liz tak ambil kesempatan ni untuk kongsi kan dengan korang semua bakal-bakal pengantin mengenai lokasi majlis perkahwinan yang berkonsepkan di rumah banglo mewah berlokasi di Ampang & Damansara.



Memperkenalkan The Wedding Heritage iaitu "Banglo Kahwin No.1" di Malaysia kini menawarkan pelbagai pakej yang menarik mengikut bajet bakal-bakal pengantin semua. Sentuh soal lokasi majlis perkahwinan ni, kalau boleh memang kita harapkan yang terbaik. Sebab liz sendiri rasa bila kita buat majlis ni bukan kita fikir diri kita (pengantin) sahaja yang nak selesa tetapi jangan lupa terhadap tetamu yang datang ke majlis kita. Tak lupa juga saudara-mara yang menolong kita pada majlis tu. 

TWH menawarkan pakej lengkap perkahwinan (ALL In Package) di banglo mewah pada harga yang sangat mampu milik bermula hanya RM9, 500 sahaja. Setelah 2 tahun beroperasi, kini TWH telah mempunyai 2 cawangan:

Cawangan
Lokasi
Spesifikasi Majlis

Villa TWH

“Wedding Venue & Eventspace”



Taman Sri Ukay, Ampang


-          “Birthday Party”
-           “Product Launching”
-          “Open House”
-          Berendoi & Aqiqah
-          Tunang/Nikah (100-200pax)
-          Private reception
*Terhad kepada 500pax


Banglo TWH

“Wedding Venue”



Seksyen 6, Kota Damansara
-          Malam Berinai
-          Nikah
-          Night Reception
-          Day Reception
-          Corporate Open House

*Terhad kepada 2,000pax
 






Selain daripada 5 pakej yang disediakan di atas ni, korang jangan risau sebab TWH boleh mengeluarkan quotation lain mengikut bajet korang nanti. Jadi memang wajib sangat-sangat pilih The Wedding Heritage ni sebagai lokasi majlis perkahwinan hari bahagia korang. Ada 5 sebab kenapa korang patut ambil TWH sebagai lokasi majlis korang nanti.

1. Fleksible :

Dari segi masa dan bajet kahwin pelanggan. Perbezaan kahwin di dewan dan di TWH, pengurusan TWH akan memberikan lebih masa lebih-lebih lagi selepas majlis untuk keluarga pengantin membungkus makanan dan merehatkan diri selama 2-3 jam. Jadi bagi tetamu yang terlewat masih boleh berjumpa pengantin dan seperti berada di rumah mereka sendiri.



Pengurusan TWH juga boleh mengeluarkan quotation secara custom mengikut bajet pengantin. Namun kelebihan untuk menempah tarikh hanya dengan deposit hanya sebanyak RM2500 sahaja. Pengurusan memberi masa dan ruang untuk pengantin mengumpul bajet perkahwinan sehingga 3 bulan sebelum majlis perkahwinan, barulah pengantin diminta untuk melakukan pembayaran yang seterusnya.

Pelanggan juga boleh menambah street food seperti kambing golek, apam balik, pisang goreng cheese, abc, asikrim sebagai menu sampingan utk memeriahkan lagi majlis mereka. Pelanggan juga boleh menolak mana-mana item yang tidak diperlukan dan sepastinya harga juga akan berkurangan.


2.  Keselesaan
Terdapat bilik persiapan pengantin, surau, bilik rehat tetamu, tandas dan ruang tamu bagi keluarga. Malah di Banglo Kota Damansara kita turut mempunyai penginapan homestay 2 hari 1 malam jika menempah perkahwinan di banglo TWH. Ruang-ruang ini sangat selesa bagi ahli keluarga yang sudah berumur atau mereka yang mempunyai anak kecil untuk menyusukan bayi.

Di samping itu persiapan ahli keluarga juga seperti berada di rumah sendiri, yang mana keperluan asas seperti hotel. Contohnya, seterika, pemanas air, kelengkapan mandian, tuala malahan lebihan tilam dan bantal turut disediakan. Malah ahli keluarga juga boleh solat berjemaah bersama ketika majlis.


3.  Kualiti
Semua vendor dan panel yang bernaung di bawah TWH rata- ratanya sudah berpengalaman hampir 20  tahun.  Namun dengan idea baru yang disumbangkan secara bersama pastinya dapat menghasilkan sentuhan yang sangat berkualiti. Di samping itu, setiap tempahan pelanggan akan diuruskan oleh ‘senior wedding planner’ yang dilantik menjadi ‘floor manager’ pada hari majlis diadakan.



TWH akan memberikan bingkisan idea yang terbaru mengikut trend dan memberikan nasihat yang terbaik utk bakal raja sehari. Pengurusan turut mennyediakan servis RELA secara percuma untuk mengawal lalulintas semasa majlis dijalankan. Setiap item yang disediakan oleh pengurusan akan dipastikan kualiti berada pada tahap yang terbaik




4. Kahwin Cuci Tangan
Antara faktor utama pelanggan memilih untuk melangsungkan majlis perkahwinan di banglo TWH beserta dengan pakej lengkap,adalah rata-rata kerana kekangan masa disebabkan komitmen kerja. Ada juga pelanggan yang tinggal di kawasan perumahan atau pangsapuri yang tidak mempunyai cukup ruang dan sempit untuk melangsungkan perkahwinan di rumah sendiri. Pelanggan tidak perlu lagi berpenat lelah utk menguruskan perkahwinan mereka. Mereka juga menganggap harga pakej lengkap yang ditawarkan di banglo TWH adalah paling murah jika dibandingan dengan wedding venue yang lain serta pakej yang ditawarkan sangat menarik serta banyak item percuma diberikan. Jadi memilih TWH adalah umpama mengadakan “Kahwin Cuci Tangan” bagi pelanggan.
 



5. Bidan Terjun 
TWH merupakan pilihan utama bagi mereka yang merancang perkahwinan saat akhir. Kadangkala faktor pindah kerja atau berkahwin dengan kerakyatan luar negara benar-benar mendesak sesetengah pelanggan untuk merancang perkahwinan mereka dalam masa sebulan sahaja. Walaupun dengan hanya tempoh dua minggu tempahan jika masih ada tarikh kosong TWH akan mampu menguruskannya kerana mempunyai vendor yang terbaik dan berkualiti. TWH mempunyai testimoni pelanggan yang melangsungkan perkahwinan saat akhir, namun mendapat pujian daripada tetamu dan pelanggan sendiri kerana telah buat yang terbaik serta mereka sangat berpuas hati.

Jadi apa tunggu lagi jom kite jenguk TWH sekarang!
 
 
Website
www.theweddingheritage.com
Instagram
@theweddingheritage_official
Facebook
The Wedding Heritage Com
Mini-site
theweddingheritage.blogspot.my
Contact Number
016-5629394

Istimewa untuk pembaca blog liyliz yusof, sila gunakan code "Booking Blogger" untuk mendapat rebate RM500. Yay! boleh berjimat disitu. Selamat pengantin baru buat semua bakal pengantin yek!

 



   

FOODINK