search

HOLIDAY COLLECTION WONDERFUL DREAM SEPHORA

By | 4 comments
HOLIDAY COLLECTION WONDERFUL DREAM SEPHORA | Assalamualaikum girls and garls. Hi welcome back to my blog. Finally i get back my laptop! Happy to the moon, oh not really yeah because i still didn't fix the keyboard problem. Tunggu ada duit lebih baru tukar keyboard. For a mean while kita guna external keyboard okay. 

Semua orang busy with Holiday Collection bila dah tiba hujung tahun. Secara tak sengaja juga liz termasuk ke Sephora, well orang perempuan selalu bagi alasan tak sengaja masuk dan terbeli. So true! My aim when get into Sephora world is looking for Eyes Palette. 


Bila masuk Sephora ni kena ada target apa yang hendak di cari kalau tidak, korang mesti akan hilang arah bila nampak make up sana sini. Kalau ada cash 1k pun boleh habis tak sampai 1 jam, percayalah itulah perempuan. 

Back to basic. Waceh speaking pulak. Jadi dalam banyak-banyak koleksi yang ada dalam Sephora, liz berjaya menjumpai 1 eyes palette yang diberi nama Wonderful Dreams~ 



Pertama kali ternampak box palette ni pun dah jatuh cinta, ada bintang-bintang. Sesuai dengan jiwa remaja. Didatangi bersama 8 jenis warna natural in 1 box just complete your day and night look. The shades surely to create a stunning look, kalau siang hari liz suka guna warna seperti Toasted Almond. Mix together with Soft Cookie. Nampak natural sangat. Kalau tiba-tiba petang ada coffee meet dengan client boleh tambahkan Pretty Sunshine. Ada glitter-glitter sikit naa kat hujung mata tu. 


Antara warna yang ada :
- chantilly lace
- marron glace
- crystal ball
- midnight swim
- soft cookie
- toasted almond
- pretty sunrise
- hot cocoa

Gambungan warna soft cookie dan juga marron glace. Lepastu tambah sikit hot cocoa dekat hujung. Nama-nama warna eyes palette ni buat rasa lapar pulak. 



Nah tempek 1 gambar syiok sendiri. Kononnya natural look. Non heavy of foundation, memang nampak la parut jerawat den. Jadi dengan cara make up di bahagian mata pastinya mampu membuat perhatian lebih kepada mata berbanding pipi atau bibir. Kalau liz pakai lipstick merah pasti mata korang akan pandang bibir. Jadi dimana bahagian yang kita lebihkan, disitu orang akan tertarik untuk tengok dulu. 

Jom dapatkan Wondeful Dreams sekarang. Sesuai untuk mereka yang baru nak berjinak-jinak dengan dunia make up. Korang boleh dapatkannya hanya dengan RM39.00 berbaloi kan. Liz bagi 4/5 bintang. Selamat mencuba.
Newer Post Older Post Home

4 comments:

  1. Nice shades! berbaboi jugak kan.. hihiii..

    ReplyDelete
  2. The palettes from holiday collection semua comel gila, hee. :D

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK