search

Top-ads

1 DAY TRIP TO Port Dickson

By | 4 comments
1 DAY TRIP TO Port Dickson | Assalamualaikum alls, hari ni berblog using iphone yeah and soon also using iphone sebab laptop dah tak nak bangun. Asyik tidur je, penat da tunggu dia buka mata. Takpelah kita kasilah dia rehat dan bertenang di sana. 

Semalam nak cerita you alls, liz dengan beberapa staff lain ikut boss p Port Dickson. Site visit plus discuss pasal quotation sikit. Nak buat Sales Conference plus team building plus annual dinner sekali gus. 3 hari 2 malam cadangnya nak complete kan semua nya aktiviti tersebut.

Sesampai je PD kami ke Avillion dulu sebab nak melawat je, memandangkan HQ team mereka di KL. Jadi for furthur discussion will be in KL. 


Kawan liz si Celes ni da menggila nak masuk kolam. Suruh liz buat2 tak sengaja ter tolak dia masuk dalam tu. Sanggup katanya ~ Giler betuil.

Ini pula kawasan lobi Avillion. Memang cantik tempat ni, banyak yang menarik boleh berposing.


Ni ball room nya ~ sesuai untuk buat private dinner. Tapi kami ni nak buat dinner dekat luar. Tepi pantai gituh ~ Harapnya boss okaylah. 


Lorong laluan dari lobi ke kafe mereka memang cantik betul. Banyak pokok, banyak kayu. Tapi banyak2 tempat dalam hotel ni kami suka wash room dia. Sebab wangiii bau aroma serai wangi.


Spesis pantang nampak cermin. Lepas dah jalan2 sekitar Avillion. Tengok meeting room, tengok bilik. Tengok macam-macam keindahan lalu bergerak pula kami ke Thistle ~



Swimming pool nya. Memang lagi besar.


Kepanasan menunggu Cik Hida datang. Wakil Thistle yang bakal berurusan dengan kami.


Amboi boss laju hang kat depan dengan Cik Hida, tinggal kami kat belakang. Okay tak jelus ~


Melawat bilik. Deluxe twin sharing yang menghadap pool.


Ball room Thistle yang boleh muat 200 pax.


Dan last sekali gambar aku yang wajib bila nampak cermin lagi. Hotel lain tak nak dah ~ just nak pilih antara dua hotel ni ja. Agak-agak mana satu yang menjadi pilihan. Tunggu dan lihat na ~ Kalau korang nak bercuti boleh la survey2 antara hotel ni. Banyak lagi sebenarnya tapi biasalah kami memang suka habiskan duit company. Terus la nak pilih 5 stars. Sama ada water chalet atau yang ini. 
Newer Post Older Post Home

4 comments:

  1. Semoga ladtop liz cepat sembuh. Hehehee.. Pika masih nobb nak update blog pakai iphone. mesti nak kena bukak ladtop gak.. Hehehee..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Esok pg htr servise hrpnya blhbangun semula

      Delete
  2. Liz.. Tahu tak rate dia??? Macam best je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. If per day not sure. As us request quot for 3 days. Around 1k

      Delete

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK