search

MAKEUP OF THE MONTH | ESSENCE XXXL SHINE LIPSGLOSSES

By | 4 comments
MAKEUP OF THE MONTH | ESSENCE XXXL SHINE LIPSGLOSSES | Assalamualaikum beautiful ladies and girls. Happy Friday to all yeah ~ Yey tomorrow is a HOLIDAY and today i have a new make up discovery to share. 


Lets talking about lips-gloss.  Lately I found myself are so in love with lips-gloss. Selalunya liz lebih suka lipstick sebab bila pakai terus nampak warna real melekat pada bibir tapi biasalah perempuan ni kadang-kadang perlukan perubahan. Meh nak kenalkan 1 jenama yang menjadi favorite liz baru-baru ni iaitu ESSENCE.



Code 26 Twinkle Twinkle

Alkisahnya semalam liz masuk Watson! Tempat paling selesa untuk mencuba barang make up bagi liz sebab dekat Watson ni korang test lah apa pun dan berapa lama sekalipun mesti tak kena kacau melainkan korang ask for help. Jadi bila dah cuba macam-macam tester liz berminat dengan 1 lips-gloss ni. Warna nya banyak warna yang natural dan nude.




Essence Website Klik Sini 





Antara shades yang ada :
  • #09 Nude Candy: this shade is arguably my favorite of all. It contains the least amount of glitter and in my opinion, the most shine. It is a perfect peachy-nude shade and looks amazing over top of a nude lip liner (Ie. In the nude by essence)
  • #03 Frosted PinkThis bubblegum pink shade is similar to Nude Candy in that it contains very little glitter, but the shine and pigmentation is one of the best. I love this color for spring and it really is true to its name and gives off a frosted, almost metallic finish.
  • #15 True Love: I am truly in love with this burgundy shade. It is much deeper than Pretty in Hibiscus and looks great over a vampy red lip. The flecks of glitter are similar in color to the gloss, so they are hardly detectable.

 Selfie with new drugs :) hehe

These are beautiful pigmented, non-sticky to yang paling best. Dan buat bibir rasa lembut dan moist je up to 3 hours tau. Texture nya memang mega shines and sparkle look tau. Nak tengok contoh tak? Jom check gambar liz pakai dekat bawah ni. 


Natural by me. 

Hehe shining sangat dan sparkles all the way ~ bila senyum aigoo rasa terlebih sweet nya. Bibir rasa kecil pula tiba-tiba dan comel gitu. Okay puji diri sendiri takpe kut? ~~ Harganya pula sangat-sangatlah murah berbanding jenama lain. Korang boleh beli dengan harga RM11.55 termasuk GST di Watson berdekatan anda. Jadi yang baru nak mula pakai lips-gloss tu boleh lah cuba Essence XXXL Shine. Happy using make up girls. 




Newer Post Older Post Home

4 comments:

  1. Pika tak banyak koleksi lip gloss sebab rasa sticky but this sound interesting.. Hehee.. Lawa Liz!

    ReplyDelete

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK