search

SUKA DALAM DUKA

By | 6 comments
SUKA DALAM DUKA | Peribahasa yang sangat sesuai untuk meluahkan rasa hati ini.  To be honest I'm so happy when having some surprised from someone.  Indeed never thought will got any surprised because I know him better. Liz dah kenal dia more than 2 years. Dia bukan jenis yang romantic, dia tak tahu buat benda yang suwet-suwet dan dia langsung takda 6 senses. Haarrh tak sensitive dengan kehendak perempuan langsung.


When I choose to be in love with him I need to think so many times. Kami tak pernah declare yang kami couple, tak pernah nak remind you are my bf, im your gf. Never! Tapi masing-masing tahu that we are doing a serious relationship.  

He is a Fact Guy, LELAKI FAKTA. Tah lah macam mana boleh terkeluar kata-kata macam ni. When you are in love with your boss, mostly your conversation pun memang serious sentiasa. Kena ada reason kena ada jawapan kena ada bukti. Urghh rasa nak menangis! Takkan lah kalau nak merajuk pun kena ada bukti sebab dan musabab. 


Liz pula dilahirkan dengan sifat yang nak semua benda perfect. I'm looking my Mr. Perfect yang tak jumpa-jumpa, selalu nya yang lepas-lepas sebagai tempat persinggahan. (Jodoh tak panjang)  Am I choosy?


Thank you colleague ambilkan gambar liz. Nak minta ambil gambarkan malu tapi awak tolong saya capture this blushing moment. Aigoo depan manager pula tu drama ni terjadi. Liz dah lama tak rasa sentap macam ni. Because of 1 thing happen few months ago then happpen again last week. Sebenarnya benda tu memang small isu tapi the way he treats me macam boss and very strict. Please lah pujuk, kasi ayat sweet sikit pun takpe. NEVER! Kan dah cakap he is fact guy. 

Kalau merajuk dia akan persoalkan "kenapa perlu merajuk?" Ahhh please la liz perempuan kut. Tak pernah merajuk sepanjang kenal. Kalau sentap sikit-sikit balik rumah pujuk diri sendiri. Lepas tu okay. 

I love to dream. Sebab banyak sangat baca novel masa zaman sekolah dulu. Dari berangan harap jumpa jodoh dekat perpustakaan kalau terlanggar handsome guy, terjumpa future husband dekat pintu lif ke. Dapat surat cinta hari-hari ke tapi 1 apa pun yang berangan tak jadi pun. Yang jadi jerawat naik dekat pipi adalah.


Masa buka kad ni terfikir-fikir juga siapa yang bagi. Kut-kut ada secret admirer. Nervous juga kalau terjatuh cinta dengan orang lain yang sweet. Haha. Bila buka kad, okay si dia. Senyum lah pun sepanjang hari. Jantung dah berlari-lari! Okay dh boleh text dia say thank you.


Luluh pula hati dapat reason FAKTA dari dia. Tahulaaaa busy, tahu banyak kerja tapi jangan lah break the sweet moment ni. Boleh tak reply "sebab tahu syg sunga ros merah, harap syg tak merajuk lama-lama nanti rindu" Kan sound better? Terus la kecit hati semula. Sebab tu la sesuai sangat nak cakap SUKA DALAM DUKA. 

Nak merajuk ke nak bagi chances dekat dia? First trial to be sweet? 
Newer Post Older Post Home

6 comments:

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK