TIPS PENJAGAAN KULIT BERJERAWAT

TIPS PENJAGAAN KULIT BERJERAWAT | Assalamualaikum semua

Hari ni liz nak share 5 langkah yang korang semua wajib buat untuk dapatkan rutin penjagaan kulit yang sihat. Liz ni lahir-lahir bukan nya terus cantik, kulit comot, berjerawat lepas tu tak pandai bergaya.

Tapi sebabkan kesungguhan yang tak pernah putus asa selagi tak jumpa penawar, liz usaha dan usaha sampai jumpa step skin care yang betul dan produk yang sesuai untuk kulit liz. 


Gambar ni gerun rasa bila teringat semula peristiwa kulit berjerawat disebabkan local produk. Sejak dari tu liz memang tak percaya langsung apa-apa testimoni ataupun iklan local produk ni. 

Pertama : Cleanser - Penting sangat cari cleanser yang sesuai dan bagi improvement pada kulit. Kalau selama 3 hari you alls pakai then kulit jadi miang atau naik merah-merah lagi teruk. Itu tanda tak sesuai. Kalau you alls pakai tak bagi effect apa-apa, ada 2 kemungkinan. 1 mungkin cleanser tu lambat berkesan pada kulit korang, 2 memang cleanser tu macam ada atau tak da pun sama je hehe. Jadi penting cari la cleanser yang boleh buat kulit korang yang kusam tu ceria. 

Kedua : Masker - Wajib pakai masker 2 / 3 kali seminggu untuk tanggal sel kulit mati dan generate sel kulit baru. Kalau tak pakai masker macam mana korang nak buang sel kulit mati tu.

Ketiga : Toner / Freshner - Wajib pakai setiap hari selepas cuci muka untuk segarkan kulit muka dan buang bendansing yang tertinggal semasa mencuci muka.

Keempat : Moisturizer - Kulit kita perlu kan lembabpan untuk menperceptakan process pemulihan. Kalau korang tak pakai moisturizer kulit lambat pulih.

Kelima : Serum - Jangan lupa tempek serum untuk pulihkan kulit yang berparut supaya cepat glowing dan licin.

Setakat ni dulu ya liz share dengan korang, if korang nak liz guide dapat kulit yang sihat semula boleh contact liz dekat link wasap bawah ni ye.


0 Darlings:

Post a Comment

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.