MACAM MANA JADI BEAUTY CONSULTANT MARY KAY

By | Leave a Comment

MACAM MANA JADI BEAUTY CONSULTANT MARY KAY |

Assalamualaikum, sebelum liz cerita pasal macam mana cara nak jadi beauty consultant Mary Kay, izinkan liz kenalkan diri liz dulu ye. Mana tahu kalau-kalau yang tengah tengah baca blog ni ialah 1st timer datang blog liz kan.

Nama pena media social, Liyliz Yusof, 26 tahun (2018), part time blogger sejak tahun 2015 (Aktif), ikutkan tahun 2013 lagi tapi belum aktif dan daftar sebagai beauty consultant Mary Kay January 2018. Yup baru juga lagi, baru nak masuk 8 bulan sebagai beauty consultant.



Asalnya liz cuma pengguna Mary Kay, sebab dah give up sangat dengan produk Dr. & produk drugstore. Entahlah, mana tak kesudahan naik surut naik surut jerawat dekat muka. Tambah lopak 1 per 1, tak sempat nak ratakan lopak, tumbuh pula persaingan baru dekat muka ni. Letih! Jumpa skin specialist? Dah 2 tahun liz makan pil Accutane tu, bila makan okaylah tak naik jerawat tapi kering sangat-sangat bibir sampai pecah. Mata pun makin kabur, liz tak sanggup dah nak makan pil tu semua, plus pil tu tak bagus kalau plan untuk pregnant. 

Bestnya guna produk Mary Kay ni, kita akan ada 1 beauty consultant yang akan melekat dengan kita untuk consult skin kita. Macam tak yakin je dorang boleh consult skin kita kan? Dorang ni pergi training ke?

Dorang ni bukan setakat pergi training tapi dorang kongsi kan pengalaman sendiri pakai Mary Kay dan step step cara pakai dengan step yang betul. Liz sendiri mula nya tak yakin nak sign in jadi beauty consultant Mary Kay ni sebab kulit sendiri pun tak flawless ada hati nak consult orang.

Bersama Sales Director Unit Liz, masa ni training pasal product knowledge. Liz tak sabar nak kulit macam sufi ni, licin sangat!!! Dia da 5 tahun pakai Mary Kay.

Cuba korang fikir semula, yang tak da masalah kulit, dorang consult korang more based on step-step je kan? Tapi beauty consultant Mary Kay consult korang sekali dengan pengalaman ngeri yang dorang ada, termasuklah pengalaman ngeri liz pasal skin journey ni.

Liz ni bukanlah doctor kulit nak check-check kulit korang tapi kalau tengok kulit yang ada masalah sama macam liz, lagi-lagi jenis yang memang mudah sangat jerawat naik tanpa sebab ni, InsyAllah boleh liz guide korang sampai la kita sama-sama dapat kulit yang kita nak.

Dari mengguna, dari situ liz minat nak tolong wanita lain juga tahu pasal Mary Kay ni. Kebetulan sebagai blogger, liz harap medium blogger ni, liz dapat gunakan untuk kongsi dengan kawan-kawan liz yang ada masalah kulit sama macam liz.

Kalau berminat nanti liz bagi korang borang untuk isi detail dan guide korang pasal masalah skin korang. Bestnya nanti, setiap hari Rabu kita ada unit meeting, masa dekat situ nanti, kite boleh tengok progress kulit masing-masing, tu sebab liz suka sangat Mary Kay ni sebab beauty consultant ni kerja dia bukan menjual produk macam produk lain tu. Mary Kay ni more to guidance, sebab tu sangat tak digalakkan korang beli produk Mary Kay dekat online macam Lazada, Shoppe ke atau dekat Website yang korang tak kenal siapa owner dia.

Kalau korang nak beli Mary Kay, korang boleh cari Liz .. atau korang boleh cari kawan-kawan Facebook korang yang jual Mary Kay. Produk Mary Kay ni ada guarantee satisfaction 90 hari, kalau betul tak sesuai boleh return semula dan wang dikembali kan. So far setakat ni, takda lagi customer yang beli dengan liz pulangkan produk tau. Alhamdullilah sesuai sangat, liz pun happy. Kalau korang nak jadi beauty consultant Mary Kay, korang kena cari kawan-kawan yang korang kenal yang menjadi beauty consultant Mary Kay, kalau takda kawan-kawan korang yang jadi beauty consultant Mary Kay, korang boleh cari liz .. 

Kalau korang nak kenal liz lebih lagi, boleh cari liz dekat Instagram atau Facebook tau.

Facebook : Liyliz Yusof
Instagram: @beautyliyliz
WhatApps: 010-2276292

Newer Post Older Post Home

0 Darlings:

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.