search

FIRST TIME BABY FAIR KAMI JEJAK @ SUMMIT USJ

By | Leave a Comment
FIRST TIME BABY FAIR YANG KAMI JEJAK @ SUMMIT USJ | Assalamualaikum Salam Sabtu. 


Hari ni seharian juga lah aktiviti dari pagi sampai ke petang beraktiviti. Kalau korang tengok Insta Story liz pagi tadi liz ada share dengan followers semua pasal aktiviti pagi tadi. Masa bujang tak rajin pun ber-senaman bagai, tapi bila dah buncit 7 bulan ni baru la ada peluang join kelas ber-senam sikit. Ambil tahu sikit-sikit info-info cara nak sihat bersama baby. Tu nanti next post kita cerita yek.

Sekarang ni tengah excited nak cerita pasal baby fair yang pergi tadi dekat Summit USJ. Fair ni bermula dari 13th July - 16th July 2017 yek jangan ada yang baca post ni masa tahun 2020 korang menonong pulak pergi sana yek. 


Boleh tahan ramai juga orang nya, baju-baju untuk newborn masih banyak tersusun tapi baju untuk yang berumur 6 bulan keatas banyak yang dah luak tadi. Tapi mungkin esok diorang akan refill lagi. Dekat sini seronok sikit pilih baju NEWBORN sebab banyak pilihan dan banyak warna. Sebelum ni kalau kemana-mana mencari baju NEWBORN punya la susah sebab banyak yang dah 3-6 month dan keatas. Kalau untuk yang 0-3 month tu macam susah nak dapat. Tapi dekat sini banyak pula untuk yang kecit sikit. 


Takyah la beli banyak sangat, depa ni membesor bak juara cepatnya.




Akhirnya beli juga benda ni selepas buat 2 kali survey dan survey melalui Kak Ayue je. Hehe the best blogger sister la, banyak share tips dan suggestion. Hari tu liz pergi Aeon Mall Shah Alam, harga dalam RM39 - RM89 (mengikut saiz tau). Jadi hari tu malas beli lagi sebab nak tunggu baby fair ni. Lagipun hari tu cuma ada warna putih dengan pink. Tak mo la warna putih nanti cepat kotor, kalau warna pink pula nanti mesti girgirl je nak pakai. Kalau lari dari dua warna ni dapat la pakai secara turun termurun (selagi tak kepek lah) haha. Jadi tunggu jela baby fair kut ada warna lain lagi kan. Ternyata dekat baby fair ni banyak pilihan warna dan harga pula lebih murah, takdalah murah sangat, murah dalam RM5 - RM8 macam tu je. Harga takda jauh mana pun. 


Macam-macam bentuk ada. Pilih lah ikut selera korang dan yang penting yakin dengan naluri parenting korang tau. (ayat consultant tadi hihi)




Datang sini semata-mata nak beli baju lubang-lubang ni banyak sikit. Sebab baju lubang-lubang ni payoh benor cari tau. Bukan apa, kalau yang murah cepat habis, kalau yang ada mahal sangat sampai RM22-RM29 adoiii tak mampu la mommy. Dapat harga RM11 - RM16 mommy dah happy nak oiit. Lagi-lagi banyak warna ceria-ceria. 


Lengan pendek ada, lengan panjang ada, warna warni ada, design banyak lah pulak dekat sini untuk baju lubang-lubang ni. Terborong dalam 6 helai juga juga la tadi. Hikhik. 


Yang putih suci pun banyak design oiittt. Andai kata masa korang survey tu jumpa harga lagi murah dari RM12 ke bawah, haaa sila beli tanpa rasa ragu-ragu. Murah sangat-sangat dah tu, lagipun newborn baby cepat besar kan, jangan beli yang mahal sangat nanti membazir kecuali korang freedom financial la yek. Huhu ~



Siapa nak beli pump breast boleh la juga ke sini. Liz tak habis survey lagi jadi belum decide nak beli brand apa? Ada siapa-siapa nak sponsor tak? Hihik. 
Drop email liz dekat liylizyusof56@gmail.com please




40% OFF for Avent Starter Set

Siapa nak pergi esok sempat lagi cuci mata dulu pun takpe, sebab sekarang ni musim baby fair dah. Merata ada baby fair. Dah macam musim orang nak beranak pula haha ~

Antara jenama yang ada dekat sana :

 [Drypers | Pigeon | Avent | Anakku | Luvable Friends Malaysia | Baby Gear | My Little Pony | Cuties B | Disney baby | Disney Cuties | Winnie The Pooh | Intex | Fair World | Koopers | Bremed | Bubbles Malaysia | Terminus | Crane | Thermos | Simple-Dimple | Parklon | Coby Haus Parklon | Holabebe | Sweetie Baby | Earth Bebe | Little Highness | Precious Bebe | Toys World | Didi | Antz Baby | Treenie | Lacte | Jingle Jungle | Best Way | VTech Baby Malaysia | Little Bean | Bright Start | Suavinix | BabyOrganix | Jardin bébé & Many many more!

Details lanjut korang pergi lah ke FB depa Daily Pins Baby!

Percaya dengan naluri parenting korang ye kawan-kawan, membaca pun baca, bertanya pun tanya. InsyAllah semua nya lancar. Sama-sama lah kita lalui pengalaman ni sama-sama lagi-lagi untuk orang yang baru nak jadi mok bapok macam kami ni. 
Newer Post Older Post Home

0 Darlings:

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK