search

AKHIRNYA TAK GATAL MUKA

By | 5 comments
AKHIRNYA TAK GATAL MUKA | Assalamualaikum kawan-kawan. Selalu tak rasa gatal muka selepas guna make up remover? Maknanya korang belum jumpa lagi lah tu make up remover yang sesuai dengan kulit korang. 

Finally! Macam mana liz boleh jumpa MAKE UP REMOVER yang best ni? Hah, sebab liz baca dekat blog Kak Sabby, dia ada buat comparison tau between jenama MAYBELLINE & BIORE . Klik dekat SINI kalau nak baca. Sebab kak sabby punya detail memang powerful sangat dan memang best baca blog dia. 

Many thanks to kak Sabby juga sebab buat review pasal make up remover tu dan akhirnya liz jumpa make up remover water based yang sesuai untuk kulit sensitif. 



Sebenarnya wajib guna make up remover sebelum cuci muka dengan cleanser sebab cleanser tak menjamin 100% bersih. Melainkan awak nak guna cleanser awak cuci sehingga lebih dari 2 kali cucian. Mungkin?




Sebelum ni liz tak pakai make up remover, sebab liz tak jumpa make up remover yang sesuai dengan kulit. Setiap kali selepas pakai make up remover kulit akan rasa gatal-gatal. Kalau nasib tak baik, keesokkan hari mesti naik jerawat. Liz rasa kulit with pimps ni sensitif dengan produk yang berminyak. Kebanyakkan make up remover ada minyak, jadi please go and find water based make up remover. Jadi sebelum ni tak guna make up remover liz akan cuci muka repeat more than 2 times lepas tu sapu dengan tisu sebab nak tengok ada lagi tak kotoran lekat dekat muka. Terutamanya di bahagian bibir dan mata. 

Dengan adanya make up remover dari Biore ni, liz tak payah buat banyak kerja dah. Masa mula-mula nak guna tu liz apply sikit je dekat cotton pad sebab nak tengok reaction terhadap kulit liz. Bila da lebih 3 bulan guna baru liz biasakannya sebagai rutin harian. Itu pun salah 1 tips la cara liz test produk baru. Mungkin korang pun boleh cuba. Jangan terus excited apply banyak-banyak seluruh muka. Apply dulu dekat bahagian dahi dan dagu kalau bahagian ni sesuai bahu naik sikit di bahagian pipi sebab bahagian pipi la paling susah nak hilangkan cela. 

Make up remover ni ada bau wangian, liz takut juga nak guna sebab liz sensitif dengan produk yang ada bauan. Tapi tengok review ramai kata elok. Jadi liz pun tawakal juga la guna. Alhamdullilah memang okay sangat. Bau dia masa mula-mula beli kuat juga macam bau rose tapi dah lama-lama bau tu makin kurang. 

Kalau korang nak cuba juga boleh cari dekat Guardian sebab liz beli Guardian. Watson pun ada juga kalau tak silap liz. Selamat mencuba sebab harga dia pun dalam belasan je, best! Rasa segar lepas guna tapi liz akan terus bilas dengan air sebab risau kulit liz sensitif. Dia boleh terima make up remover pun dah syukur ~ Be nice skin!  

Bye girls! See you in the next post. 

P/S To contact me regarding acne journey kindly email to liylizyusof56@gmail.com







Newer Post Older Post Home

5 comments:

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK