search

Top-ads

“MAKE UP HAS NO RULES” (TIP UNTUK KENING)

By | Leave a Comment
“MAKE UP HAS NO RULES” (TIP UNTUK KENING) | Assalamualaikum beautiful. Topik ni sebenarnya ada berkait dengan semua manusia termasuklah lelaki & perempuan. Tetapi yang lebih mengutamakan kecantikkan pastinya kaum perempuan. 'Kening' sebenarnya memainkan peranan peting dalam aura bentuk muka seseorang tu. Cuba bayangkan boyfriend/suami korang takda kening. Haha liz tak dapat bayangkan kalau Alan takda kening weh!!! (Monalisa)

My favourite YOUTUBER! 
Perbezaannya.

Pengalaman liz sendiri la kan, liz pernah .. bukan setakat pernah tapi SELALU kena kondem dengan orang (lelaki & perempuan) tegur kening liz tebal bila liz pos gambar liz dari jarak dekat. Malas nak layan lebih kata-kata orang yang suka condem rupa orang ni. Seolah mereka sangat sempurna sudah. Kening liz memang tebal/lebat tapi pudar yang pasti. Urk susah nya nak describe macam berbelit-belit maksudnya nak sampaikan dekat korang Haa korang tengok gambar dekat bawah ni tanpa make up.

Memang pucat muka macam ni. 
Tapi garisan yang liz buat menunjukkan keluasan bulu kening liz. Just me!

Kategori apa nak cakap: 1. Tebal tapi pudar? 2. Lebat tapi pudar? Sebab kawasan bulu kening liz luas, ada orang keningnya halus ja jadi bila kemaskan bahagian kening mereka takda masalah. Kalau kening yang macam liz ni, liz kena buat concealer untuk tutup lebihan bulu kening tu. Katakan liz warnakan keseluruhan ruangan kening liz tu, mesti akan jadi tebal dan pekat kalau tak conceal kan. 

Liz ingat lagi masa pertama kali liz buat make up bahagian kening liz jadi macam shinchan. Pekat dan penuhi ruangan. Urghhh malu gilaaa! Tapi….disebabkan kegigihan selalu mencuba, liz semakin mahir untuk buatkan kening liz lebih natural. (walaupun hakikatnya masih lagi kena condem)

Kalau korang pun antara yang menjadi mangsa kena condem macam liz, liz nak bagitahu korang quota ni “MAKE UP HAS NO RULES” liz selalu tengok youtuber dari luar negara dorang sangat support each other dalam practice make up dalam kehidupan seharian. Jadi macam mana sekali pun korang aplikasi kan make up korang adalah hasil seni tangan korang sendiri. (cantik ke tidak) itulah keunikkan nya macam mana kita lihat seseorang tu. Just DO!

Kening actress yang cantik antara yang liz suka ialah 
Cara Delevingne. 



Nampak tak perbezaan aura muka seseorang bila make up kening berubah mengikut kesesuaian. Tak perlu cukur pun, banyak lagi cara yang boleh digunakan sekarang ni dengan MAKE UP trick.

From the GOOGLE. 
Tengok ja step-step tu dan cuba.



Yey semakin menjadi tak? 

Kalau boleh jangan pekatkan sangat di bahagian atas hidung. Dulu kesalahan yang liz selalu buat, liz sama rata-kan tona warna seluruh kening. Semoga tips yang ada korang boleh terus mencuba dan cuba. Takpa buruk untuk permulaan, lama-lama mesti menjadi. Yang tak suka make up? Janganlah kondem mereka yang suka mencuba, sebab tak guna duit awak pun.
Newer Post Older Post Home

0 Darlings:

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK