search

Top-ads

SUKA PEEL OFF NAIL POLISH

By | Leave a Comment
SUKA PEEL OFF NAIL POLISH | Assalamualaikum 
Masih ada ke yang belum tidur sekarang ni pada jam 2:17 pagi? Yey boleh geng ler kite. Hari ni lewat pula mata ni lelap, tak mengantuk tapi perut semakin lapar. Waktu macam ni nak makan mesti rasa dah malas sebab gigi dah gosok bersih dan cantik. Hehe ~ Siapa ada perangai yang sama macam ni? Okay boleh geng lagi. 



Liz sekarang ni semakin addicted dengan nail polish tau. Bila ABC (Allah Bagi Cuti) mesti liz akan pakai nail polish ni. Sejak berniaga dekat car boot sales la ni, liz terbeli pula peel off nail polish. Seronok lah pula, bila pakai boleh cabut-cabut, lepas tu pakai lagi. Kadang-kadang tu sehari boleh buat 2 3 design. Adeh bertambahlah menjadi perempuan ni. Ada nya barang yang nak dibeli untuk anggota badan dia. 

Paling kesukaan sekali mestilah warna NUDES. Liz macam tak boleh berpisah dah dengan warna nudes ni, semua benda nak nudes. Oh korang pun suka juga? Tiru liz eah? Hek hek ~


Liz suka juga warna gold macam ni. Hunting warna ni pula lepas ni. Kalau jumpa, bagitahu liz ye. 


Liz suka glitters juga. Kena lah kilat-kilat juga. Sejak akhir-akhir ni memang asyik google je corak-corak nail polish. Lepas tu nak buat sendiri dekat rumah.


Cubaan meniru dengan cara tersendiri. Lepas tu bosan, kupil tukar lagi design. Begitulah kehidupan liz bila ABC. Rajin sangat pakai dan kupil nail polish. 


Mulanya tak percaya benda ni boleh peel off macam tu. Trend ni dah lama juga dekat ig, tapi tak rasa nak beli kononnya tak nak membazir. Sekali bila dah cuba, ha amik berjangkit sudah. Nampak tu, mudah kan untuk kupil. Lagi nail polish yang liz pakai ni water based. 


Tadaaa siap terkupil 1 ketul macam tu, sebab tu semakin suka pakai nail polish jenama ni. Murah pulak tu, liz beli 4 botol RM10.00 jenama BK tau. Kalau korang nak cuba-cuba pakai boleh lah cari nail polish macam ni, yang ada gambar pokok tu. Kalau jenama silky girl pun ada juga. Macam-macam lagi jenama ada, tapi pastikanlah peel off kalau korang nak mudah. Cuma nak cakap awal-awal lah, yang liz pakai ni tak lasak sangat. Kalau cuci pinggan, perah baju ka. Ada juga yang terkupil sendiri. Hehe ~ Tercucuk la, berlubang design lah. Lepas tu tambah lagi hehe ~ Begitulah situasi bila ABC. 

Selamat mencuba. 



Newer Post Older Post Home

0 Darlings:

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK