search

Top-ads

REVIEW CERITA BATMAN VS SUPERMAN DAWN OF JUSTICE

By | 3 comments
REVIEW BATMAN VS SUPERMAN DAWN OF JUSTICE | Assalamualaikum korang dah tengok belum cerita BATMAN VS SUPERMAN ni? 


Maap Maap! Cerita Batman Vs Superman tapi bawa masuk Master Panda. Sebab package popcorn ni comel tiba-tiba berminat pula, ala orang belanja, amik jealah kan. Hoho ~ Minum air dari perut panda ~~ lala ~


Jumaat lepas liz dengan malan pergi la isi masa lapang sebelum dia out-station minggu ni. Cerita ni memang liz tak faham dari permulaan sampai la ke tengahnya. Part akhir tengok lawan-lawan lepas tu habis. Yang faham nya diorang ni kena fitnah lepas Batman dengan Superman salah faham. Diorang ingat " Yang baik juga boleh menjadi jahat " Batman ingat Superman dah jadi jahat, Superman pula ingat Batman yang cuba untuk fitnah dia. Macam tu la ~ Kesian juga Superman sebab ramai orang benci dia.

Yang pasti masa cerita ni tengah mula, aku memang tak faham bila si mak Batman ni kena bunuh. Nama mak dia Martha. Pastu dia terjatuh dalam longkang besar yang penuh kelawar, lepas tu dari situ la bermula dia jadi kelawar. Eah silap, jadi Batman. Dia ni manusia dan dia ada kuasa pun sebab dia buat sendiri la dan kononnya dari kelawar tu la ilham dia jadi Batman. Punya lah dia nak kalahkan Superman dia siap work out lagi. 

Superman ni pula ialah makluk yang memang ada anugerah dari dewa dewi la. Kiranya boleh tahan panas, tak luka, tak boleh tercedera melainkan dengan 1 benda je. Ala apa ke namanya lupa dah, tapi dalam filem tu benda tu warna hijau. Kalau benda hijau tu dekat dengan Superman, dia akan menjadi lemah. 

Jadi Batman ni cuba la usaha curi benda tu dari Lex Lurthur tu dan buatnya menjadi pedang. Kalau Superman terkena pedang yang ada benda hijau tu barulah boleh tercedera. Kalau tidak, guna la pisau ke pistol ke Superman takkan berdarah. 

Haaa pastu mak Superman ni pula kena culik waktu tu. Superman terpaksa la pergi jumpa Batman bergaduh-gaduh sebab atas arahan Lex Luthur sebab ugut nak bunuh mak Superman. Lex Luthur ni macam pycho giler sikit. Masa ni aku start nak faham dan nikmati jalan cerita nya dah.


Masa ni nak kalah dah Superman.

Pastu masa berlawan tu Superman nak kalah dah sebab Batman kan ada benda hijau tu. Tiba-tiba awek si Superman muncul, masa tu Superman cakap dekat Batman tolong selamatkan Martha. Batman pula tengah emosi kenapa sebut nama Martha. Siapa Martha? Superman ni konon-konon dah lemah sampai tak leh nak jawab, so awek superman tolong jawab. Mak dia. Mak dia. 

Time tu la tiba-tiba Batman dengan Superman dah berbaik sebab nama mak sama lah pulak. 


Wonderwoman muncul.

Pastu korang tengok lah diorang lawan-lawan. Masa nak kalah muncul pula si Wonderwoman dalam cerita ni. Perggh cun giler la perempuan ni. Berangan pula tiba-tiba nak jadi macam dia. Tapi perempuan ni keluar time dekat nak dekat habis dah. Masa awal-awal keluar dia just main cak cak dengan Batman. 

Lawak giler. Liz rasa macam tak berapa puas hati la tengok sebab cerita nya tak macam cerita superhero lain. Liz asyik tanya malan je, kenapa ni apa dah jadi? Sampai orang depan pandang belakang gelak-gelak. (Macam aku bodoh sangat tak reti tengok) hahah ~ Yang aku enjoy-nya tengok kereta Batman memang hebat la siap boleh masuk dalam air. Sebab makmal dia dalam laut gitu. 

Pastu lawan punya lawan Superman mati sebab dia guna benda hijau tu bunuh si makhluk nama Doomsday tu terkena dekat dia sekali. Huduh giler benda tu muncul.Macam mana benda tu boleh ada korang kena tanya Lex Lurthur. Korang kena la p tengok baru lah korang tahu.  

Minah ni tak habis-habis posing dengan panda dia. 


Dah-dah la tu. Balik-balik ~ Dah habis dah cerita nya.
Keseluruhannya liz bagi 6/10 bintang. 
Hahahah ~ Bye Bye 



Newer Post Older Post Home

3 comments:

  1. Adoi review dia. Habis di ulas balik cerita tu.. Kelakar je pika baca.. Liz Liz.. Hahahhahaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. First time review crite dkt blog. Cite ni mg membingungkan diri ku..

      Delete

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK