search

PRETZ N’ BEANZ BANGSAR LOKASI MENARIK SAMBUT HARI LAHIR

By | 8 comments
PRETZ N’ BEANZ BANGSAR LOKASI MENARIK SAMBUT HARI LAHIR | Assalamualaikum 

Sebarkan lah rasa kasih sayang walau dimana sahaja berada, InsyAllah tiada seorang pun yang hadir dalam kehidupan korang akan pergi tanpa memberi kebahagiaan. Oh gituh! Semua yang ada dalam gambar di-bawah adalah kesayangan liz.  Semakin hari semakin kuat silaturahim di antara satu sama lain. #ajlaagegirls


Photo Cantik dari Kak Suzai Sizzling. Muax2! Eah mana Marissa? 

Dan bila tibanya next birthday girl party, mestilah kena ada mastermind dalam rancangan ni. Mastermind untuk celebration birthday Pika & Kak Illy diketuai oleh Mizz Ayna. Lokasi ni pula dipilih oleh Pika, memandangkan birthday girl sorang ni pilih lokasi Pretz N’ Beanz sebagai lokasi untuk celebrate birthday jadi tak berapa surprise dah untuk pika. Kesian dia kena remove dari group surprise pada awalnya kemudian di-add semula haha ~ sebab arrangement lokasinya by pika.




PRETZ N’ BEANZ dekat Bangsar ni mudah dijumpai, guna saja waze mesti jumpa. Konsepnya restaurant ni ialah Café tapi specialnya café ni ialah ada banyak menu pretzel yang pelbagai rasa. Siapa suka makan pretzel memang kena datang sini sebab korang boleh pilih nak perisa apa pretzel korang dihidangkan. Liz memang penggemar pretzel, cuma tak pernah berpeluang nak rasai pretzel yang pelbagai flavors. Makanya di-sini la tempatnya perlu di-tuju kalau nak makan pretzel yang lain dari biasa. Tapi macam tak best la pula kalau semua pretzel je kan, mesti ada diantara kawan-kawan kita nak makanan lain contohnya Pasta or Pizza. Siapa kata takda? Hey ada je menu-menu ni dekat Pretz N’ Beans, tinggal order je.

Masa liz masuk je dalam café ni, memang akan terhidu bau roti yang sedang dibakar. Harummmmnya! Pekerja pun ramah sangat, dari luar pintu sehingga ke dalam café dijamukan dengan kata alu-aluan dari pekerja Pretz N’ Beanz. Bila dah nampak Kak Lyza teruslah laga-laga pipi, memang Kak Lyza ni orang terawal punya la, masa dekat Red Box pun sama.



Tiba-tiba rasa kelam kabut nak hias meja, baru nampak ada birthday party. Tapi dekat café ni tak payah nak hias beriya sangat, memang konsep dan hiasan dalam café ni dah cantik. Meja nya liz suka, macam konsep garden café dengan warna hijau nya. Aghh suka-suka! Cuma tambahan kasi meriah lagi bila birthday ni mestilah kena ada balon, terus bawa keluar dari paper beg tiup sama-sama dengan Kak Lyza.

Preparation gambar macam dekat bawah ni. 


Tiup jangan tak tiup belon tu. Then susun topi birthday supaya nampak lebih ceria sambil menanti kehadiran birthday girl lagi 1 (Kak Illy). Sambil tunggu tu, kenalah bergambar dalam Pretz N’ Beanz ni, rugi kalau tak posing banyak-banyak sebab banyak sudut yang menarik dalam ni. Nak bagitahu lagi 1 perkara ni, kalau tak sempat nak beli kek takpa sebab dekat Pretz N’ Beanz  ni ada sediakan kek juga. Kalau lah kami tahu, tak perlulah Princess Busan (Sizzling Suzai) susah-susah mencari kek.


Chit-Chat and laugh. 


Sofea yang kacak bergaya tak sabar tunggu makanan, bagus Sofea ni diam je layankan je dia dengan makanan. Confirm boleh jadi BFF Sofea. 

Masa untuk tiup lilin.


Tiba masanya untuk makan-makan pula. 




Menu pertama sampai mesti lah Pretzel. Sambil makan kita bual-bual dulu. Seronok kudap-kudap benda ni. Range price Pretzel ni bermula dari RM6 ++ keatas, banyak sangat jenis Pretzel, memang masa ni semua tak sabar nak rasa. 

Bolognese Chicken Spaghetti RM18

Grilled Fish with Creamy Sauce RM26.50

Royale Salmon Egg Benedict – RM 28.90

Chicken Hawaiian Pretzel Pizza 
RM15.80 for 7"pizza / RM22.15 for 10

Filled Pretzels in Sweet Potato RM11.55

Continental Breakfast  RM18

Champignon Baked Egg – RM 17.90


Paling-paling liz suka! Gree Tea with Top Cream RM13.90
Memang liz nak datang lagi sini makan pretzel dengan air green tea ni. 


Terliur tengok Sofea ni makan. 


Pandai dah tiru muka selfie.


Haha terbaik untuk bibir itik dari Sofea. 



Tunggu Marissa besar sikit lagi boleh tu practice duck face dengan kak Sofea.



Photo by : Kak Suzai

Kak Ayue, Kak Sabby, Kak Suzai, Kak Lyza, Kak Illy & Sofea, Pika Xoxo, Kak Carol (haha) Me with Marissa.

Kalau korang nak buat birthday party boleh la cuba hubungi nombor di bawah, dekat sini diorang siap boleh pasang lagu Happy Birthday lagi tau. Ada Video juga Kak Ayue Idris semoga terhibur ye.



Detail Pretz N' Beanz :
Facebook


Alamat:
No.9 Jalan Telawi 2 Bangsar Baru,
56100 Kuala Lumpur, Malaysia.

Contact : 03-22019026
Newer Post Older Post Home

8 comments:

  1. Laparnye tgk semua pretzel tu, nyumsss~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liz tgh puasa ni tp dpt bayangkan bau pretzel tu.

      Delete
  2. Pika pun jadi laar balik tengok ni. Awhhh! I feel so blessed know this beautiful people. Muahhh! Liza, thanks for the gift. Pika dah hiaskan dkt seat dlm bilik. Kalau next year pun pika still 24 tahun la kan.. Hehehee.. MUAHHH!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Liz punnn.. Mmuah mmuah.. Tahun depan give 25 years old punya pillow pulak 😅

      Delete
  3. beautiful memories sangatx1000 :) thank you tau liz sebab datang awal prepare tiup belon pastu tolong baby sit sofea lagi <3 <3 <3

    ReplyDelete
  4. Kemain sofea ye buat duckface...hahaha...comey sgt aih sofea and marissa...nnt kita jumpa lagi eh!

    Pretzel paling sedap x dinafikan, memang harus kena repeat ni...

    ReplyDelete
  5. hehehhe sopia kemainnn buat muke!! hehe gewram btol tgk die makan!

    ReplyDelete

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK