CARA PRINT BANK STATEMENT MAYBANK2U

By | 32 comments
CARA PRINT BANK STATEMENT MAYBANK2U | Assalamualaikum. Hari ni liz nak kongsi dengan korang cara nak print bank statement dekat maybank2u.com Sebabkan hari ni liz perlukan bank statement untuk memohon 1 harta baru. Hehe ~ Semoga dipermudahkan.

Jom tengok gambar langkah-langkahnya:

1. Pergi ke Google dan type Maybank2u
    Masukkan usename dan kemudian password.


2. Cari e-billing dan statement.
    Klik tau tu dekat yang bawah kotak kuning tu.



3. Statement: Klik dekat Saving Account.


4. Statement Summary : Pilih dekat Select Statement Date untuk himpunan date yang korang mahu. 


5. Statement Summary : Keluar lah nanti details nya. Korang boleh pilih  nak view dulu atau terus       klik je print. 


6. Keluar la dalam bentuk PDF. Selamat menggunakkanya dengan Free.




Mudah kan. Bila-bila masa sahaja korang nak guna boleh print. 
Tapi haruslah active kan Maybank2u dulu. 
Harap membantu korang. 

Newer Post Older Post Home

32 comments:

  1. kalau statement untuk setahun atau terkini. Kat situ cuma boelh pilih dari tarikh yang ada saja kan

    ReplyDelete
  2. statmnt ni mmg akan keluAR last yg 3bulan lepas punye ker? cntuh skank bulan 1..statment last bulan 10 boleh dpt..yg bulan 11 n 12 xboleh tgk lg eh

    ReplyDelete
  3. untuk bulan satu tak update lg

    ReplyDelete
  4. Tapi kalau maybank2u klu nk check yg latest mcm mna ye

    ReplyDelete
  5. Maybank2u mmng dah aktif tpi bila klik print tetap x boleh hanya tulis wait in proses sampailh tulis suruh log out huhu

    ReplyDelete
  6. Trima kasih atas info. Dh dapat saya download semua transaksi dari tahun lepas.

    ReplyDelete
  7. sangat membantu..thank you very very much

    ReplyDelete
  8. Kalau cuma nak dapatkan penyata nombor akaun bank je mcm mana ye? Kene pegi maybank ke ambil?

    ReplyDelete
  9. Kalau cuma nak dapatkan penyata nombor akaun bank je mcm mana ye? Kene pegi maybank ke ambil?

    ReplyDelete
  10. Tanya?statement bulan 7/8/9 tbru skrg belum keluar lagi ? Thank

    ReplyDelete
  11. Tq for da info...mmg tgh duk cri cmne nk amik bank statmt online..good sharing 😎😋

    ReplyDelete
  12. Tq for da info...mmg tgh duk cri cmne nk amik bank statmt online..good sharing 😎😋

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun..hehhee..tapi nk tanya memang blh guna yang ni ke..dah xpyh pegi bank ek??

      Delete
  13. terima kasih 😊

    ReplyDelete
  14. Bleh tlong ajar x mcmna nk print statement

    ReplyDelete
  15. TQVM..sangat membantu :)

    ReplyDelete
  16. assalamm sya nk print utk bulan 12 1 dan 2 2016/2018.. tp xda la utk bulan 1 dan 2..leceh betul .g bnk nk tnggu 5 hri ..sruh buat online tpi xda..tolong saya pliss

    ReplyDelete
  17. Terima kasih. Kita baru je tau blh buat mcm ni. Sblm ni buka transaction history je.

    ReplyDelete
  18. Terima kasih. Kita baru je tau blh buat mcm ni. Sblm ni buka transaction history je.

    ReplyDelete
  19. tapi keluar statement setiap 3 bln..last statement 31/3/18..klu nak yg 1/4/18-30/4/18 tak dpt sbb tak update lg..huhu..kena pegi bank jgk

    ReplyDelete
  20. Nk tye , kenapa saya punya smpai bulan 3 je ada ?? Bulan 6 tkde pun dkt pilihan statement tu ??

    ReplyDelete

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.