search

CARA PRINT BANK STATEMENT MAYBANK2U

By | 18 comments
CARA PRINT BANK STATEMENT MAYBANK2U | Assalamualaikum. Hari ni liz nak kongsi dengan korang cara nak print bank statement dekat maybank2u.com Sebabkan hari ni liz perlukan bank statement untuk memohon 1 harta baru. Hehe ~ Semoga dipermudahkan.

Jom tengok gambar langkah-langkahnya:

1. Pergi ke Google dan type Maybank2u
    Masukkan usename dan kemudian password.


2. Cari e-billing dan statement.
    Klik tau tu dekat yang bawah kotak kuning tu.



3. Statement: Klik dekat Saving Account.


4. Statement Summary : Pilih dekat Select Statement Date untuk himpunan date yang korang mahu. 


5. Statement Summary : Keluar lah nanti details nya. Korang boleh pilih  nak view dulu atau terus       klik je print. 


6. Keluar la dalam bentuk PDF. Selamat menggunakkanya dengan Free.




Mudah kan. Bila-bila masa sahaja korang nak guna boleh print. 
Tapi haruslah active kan Maybank2u dulu. 
Harap membantu korang. 

Newer Post Older Post Home

18 comments:

  1. kalau statement untuk setahun atau terkini. Kat situ cuma boelh pilih dari tarikh yang ada saja kan

    ReplyDelete
  2. statmnt ni mmg akan keluAR last yg 3bulan lepas punye ker? cntuh skank bulan 1..statment last bulan 10 boleh dpt..yg bulan 11 n 12 xboleh tgk lg eh

    ReplyDelete
  3. untuk bulan satu tak update lg

    ReplyDelete
  4. Tapi kalau maybank2u klu nk check yg latest mcm mna ye

    ReplyDelete
  5. Maybank2u mmng dah aktif tpi bila klik print tetap x boleh hanya tulis wait in proses sampailh tulis suruh log out huhu

    ReplyDelete
  6. Trima kasih atas info. Dh dapat saya download semua transaksi dari tahun lepas.

    ReplyDelete
  7. sangat membantu..thank you very very much

    ReplyDelete
  8. Kalau cuma nak dapatkan penyata nombor akaun bank je mcm mana ye? Kene pegi maybank ke ambil?

    ReplyDelete
  9. Kalau cuma nak dapatkan penyata nombor akaun bank je mcm mana ye? Kene pegi maybank ke ambil?

    ReplyDelete
  10. Tanya?statement bulan 7/8/9 tbru skrg belum keluar lagi ? Thank

    ReplyDelete

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK