search

AGNES AND FIRM FX WITH KO SKIN SPECIALIST KLANG

By | 1 comment
AGNES AND FIRM FX WITH KO SKIN SPECIALIST KLANG | Assalamualaikum beautiful ladies and girls. Mesti ramai sangat yang dah tak sabar nak baca entry liz berkenaan Ko Skin Specialist kan? First and foremost liz minta maaf sebab tak reply kepada mereka yang whatsap liz bertanyakan perihal jenis produk Ko Skin Specialist sebab apa yang liz pakai semua liz dah kongsikan di blog. Korang please baca semua entry liz yang lepas-lepas. Sebab kalau korang nak liz cerita dekat whataps pun sehari semalam pun tak cukup tau. Dekat blog, liz cuba kongsikan yang terbaik untuk semua ye, jangan risau. Jom cantik sama-sama, tapi kesabaran tu memang sangat perlu sebab setiap kulit kita ni adalah unik. 

Bagi mereka yang email liz, thank you sangat-sangat sebab I really-really love to read all the emails and I really appreciated bila korang sudi luahkan masalah kulit korang pada liz. I can feel you guys, how ever don't lost confident. Be happy! Kecantikkan milik semua wanita. 


Hi! Sudah bersedia semua untuk baca entry liz yang agak panjang dan banyak dengan gambar? Sedia! Lets start, ini ialah pengalaman pertama kali liz buat laser treatment. Apa yang berlegar-legar di fikiran ialah "Kesakitan". Boyfriend always said "Beauty is pain sayang" Aigoo I think he had watched too much drama!  Sebenarnya sepanjang proses laser liz tak rasa sakit pun. Tapi penuh dengan rasa kejutan demi kejutan. 


Ini ialah langkah pertama sebelum buat laser iaitu pakai Numb Cream. Numb cream fungsinya ialah untuk kebaskan kulit muka hingga ke dalam permukaan kulit 3-5 mm ketebalan. Tak perlu nak suntik-suntik kalau nak kasi kebas wokeh. Sejuk je cream ni. Jadi bila laser time takdalah rasa sakit.  Tiba-tiba rasa mengantuk.  Lets sleep for 45 minutes supaya numb cream meresap ke dalam kulit liz!


Jarum tersebut!

Arghhh rasa seram sejuk bila dengar Dr. Christie kata nak cucuk di bahagian sekitar jerawat. Let me introduce you guys with AGNES. Agnes machine can reduces recurrence of acne by selective destruction of sebaceous gland. Bahasa mudahnya musnah kan rumah jerawat. Tapi sebanyak mana korang boleh kena suntik tu bergantung kepada kulit individu. If you guys can't tolerate with the pain, please ask Dr. to stop it. But for me, I still can be tolerate with the pain, not pain lah actually the feel is likes you been bite by the ants. Perasaan liz masa ni sangat gugup, tapi Dr. Christie hebat sangat buat liz terleka bila dia ajak liz kira sama-sama. Setiap suntikan Dr. akan count 1 2 3 4 5 then shoot! Sebab tu liz cakap tadi ada rasa terkejut-kejut, bila liz ikut Dr. count 123 tiba-tiba kena tembak jerawat. Shocked at the first moment je, for the rest liz dah boleh enjoy the proses. Just believe the professional did something beautiful on your face. Okay?

Kehalusan jarum ni cuma 1.2 mm sangat-sangat halus tapi bila dengar je pasal jarum mestilah gementar. Betul tak? 




Get ready liz! Seriously tak sakit, cuma korang akan rasa terkejut sebab korang akan rasa sedikit vibration daripada jarum tu. Macam muka korang kena gerudi. (Gurau je). Trust me tak sakit.



(Sorry yeah guys lighting camera is not so good)

Gambar dekat atas ni pula ialah 2nd session iaitu Firm FX laser treatment. Treatment ni elok sangat untuk restructure semula kulit yang rosak macam liz. Open pores / acne scar dan ceriakan semula kulit yang kusam.  Tapi apa-apa sahaja treatment bergantung kepada kulit individu, jangan risau dekat sini ramai specialist yang boleh analysis you guys punya kulit. 

Untuk Firm FX ni ada suhu-suhu yang perlu di adjust kan oleh Dr. mengikut kesesuai pada kulit. Akan ada bau macam kulit terbakar sikit tau tapi sikit je. Liz rasa Firm FX ni banyak membantu restructure semula bahagian-bahagian kulit kusam. Tapi yang tak best sikit ialah dia ada meninggalkan kesan garis-garisan pada kulit. Tapi macam liz ni jenis tegar tak tegar juga la pergi office muka bergaris apa ada hal. Letak lah sikit foundation tu cover-cover. 


Setelah selesai semua bahagian muka di laser. Kini tiba waktu sejukkan muka. Lampu pun dah malap-malap, ada bau therapy candle. Haaa nyaman nya, lena berehat dekat sini.  Selepas treatment apa-apa sahaja laser kalau boleh korang jangan lah terdedah kepada cahaya matahari. Jangan lupa bawa payung ye. :) 


My pale skin. Muka dah lemau!
Sabar okay. Muka orang yang bakal cantik memang macam ni. (Sedapkan hati) Tapi sebenarnya korang apa-apa sahaja laser treatment kulit korang memang tengah sensitif, jadi kena pakai masker bila dekat rumah. Bagi kulit dalam sejuk. 

Next post liz akan share day per day my skin progress okay.
Any question yang korang nak tahu nak tanya boleh email liz yusmarliza92@yahoo.com


Newer Post Older Post Home

1 comment:

Hi Assalamualaikum Semua. Terima kasih tinggalkan komen.

FOODINK